Susanne (psycholoog)

Kinderen zijn mijn passie

Toen ik rond mijn 45e besloot de verkorte PABO te gaan doen en het onderwijs in te gaan had ik daarmee een duidelijk doel voor ogen; een bijdrage leveren aan passend onderwijs voor begaafde kinderen. In mijn naaste omgeving had ik namelijk al van jongs af aan meegemaakt wat het voor een begaafd kind betekent om te moeten overleven op een school waar het gemiddelde niveau het uitgangpunt is. De verveling, het afhaken, opstandig worden, niet meer naar school willen, het gevoel hebben nergens bij te horen, enzovoorts. 

Dat motiveerde me enorm om me voor deze kinderen in te zetten en inmiddels werk ik al jaren met veel plezier binnen verschillende stichtingen en in verschillende functies aan het onderwijs voor begaafde leerlingen. Naast dit werk in het onderwijs heb ik in de afgelopen tijd mijn werkveld uitgebreid met diagnostiek en begeleiding. 

Tot slot iets over mijn privéleven; ik heb drie kinderen, twee dochters en een zoon, die inmiddels volwassen zijn en niet meer thuis wonen. Dat gaf mijn man en mij een paar jaar geleden de gelegenheid om naar Utrecht te verhuizen waar we genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Omdat ik ongeveer tegelijkertijd van baan ben veranderd en in Utrecht ben gaan werken speelt mijn leven zich grotendeels in deze stad af.

Vragen?