Pauline

Coaching hoogbegaafde kinderen

In 2012 ben ik mijn eigen coach praktijk gestart. Ik richtte mij in eerste instantie vooral op volwassenen. Toen mijn kinderen naar school gingen kwam ik erachter dat mijn kinderen hoogbegaafd zijn. Na mij verder ingelezen te hebben op het onderwerp merkte ik dat een aantal van mijn klanten hoogbegaafd waren. Ik ben me toen gaan specialiseren op hoogbegaafdheid. Ik ben in 2017 gestart met de opleiding Specialist Gifted Education en ben nu aspirant ECHA specialist. Door de jaren heen is de klantenkring veranderd van voornamelijk volwassenen naar grotendeels kinderen en pubers. Daarnaast begeleid ik ook ouders van hoogbegaafde kinderen en individuele hoogbegaafde volwassenen.

Naast ECHA specialist ben ik ook pubercoach en begeleid ik pubers in het Leren leren via de “Ik leer leren!” methode van Tea Adema.

Ik krijg energie van de begeleiding van anderen in het leren van hun eigen ervaringen. Ik heb geen kant en klare oplossing, want die is voor iedereen anders. Ik ben ervan overtuigd dat mensen uiteindelijk (met wat hulp) zelf een oplossing kunnen vinden wanneer ze ergens in vastlopen. Mijn werk is om de zoektocht naar de juiste oplossing te begeleiden. Hiervoor kan ik verschillende tools inzetten. Bij de begeleiding van kinderen werk ik vaak met spelletjes. Hierbij kan ik zien welke (werk) strategieën ze gebruiken en hoe ze een probleem aanpakken. Door de koppeling te maken van het spel naar situaties op school of in het dagelijks leven, leren ze hoe ze dingen anders kunnen aanpakken, leren ze doorzetten als het moeilijk wordt en welke strategieën het beste bij hen past.

Zeilen en rugby

Naast coach ben ik moeder van 2 jongens, getrouwd met Erik en als hobby ben ik internationaal jurylid bij het zeilen en heb het voorrecht om hiervoor naar de Olympische spelen te mogen van Tokyo 2020. Voor internationale zeilwedstrijden ga ik regelmatig naar het buitenland. Daarnaast ben ik ook docent bij het watersportverbond, waar ik startende en gevorderde comitéleden de regels van het wedstrijdzeilen probeer bij te brengen. En lid van de reglementen commissie. Mijn jongens spelen beide rugby en ik ben bestuurslid met de portefeuille Jeugd bij Rugbyclub The Pink Panthers.

Vragen?